Työmatkapyöräily - kuinka pukeutua fiksusti!

Työmatkapyöräily kohottaa kuntoa, säästää luontoa ja piristää mieltä. Hyppää satulaan oikeassa varustuksessa ja tee työmatkasta entistäkin miellyttävämpi. North Outdoorin merinovillavaatteissa pyöräilet mukavasti hiostumatta ympäri vuoden.

pyöräilyshortsit-merinovilla-northoutdoor

Älä palele - pukeudu merinovillaan

Suomessa saa työmatkapyöräillä monta kuukautta vuodessa viileässä tai jopa hyytävässä kelissä. Jos varusteet eivät ole kunnossa, saa pian huomata kuinka kylmä nakertaa rystysiä, tuuli vihmoo posket punaiseksi ja lopputuloksena on kokovartalokylmyys töihin saavuttua. Sadekauden alettua, matka töihin tuntuu pahimmillaan ikuiselta avantouinnilta. 

Loputtoman pimeyden ja märkyyden kvartaali lokakuusta vuoden loppuun on haastavin vaihe pyöräilyssä. Pyöräilyasun tulee olla vettä pitävä, hengittävä, lämmittävä, joustava ja heijastava. Paras asu on sellainen, jota voi säätää päivän sään mukaan ja tarvittaessa jopa kesken pyörämatkan. Pyöräilijän on varauduttava myös yllätyksiin. Ei ole mukavaa palella sormet kohmeessa, kun ketjut tippuvat tai kumi puhkeaa.

merinofleecehuppari-northoutdoor

Merinovillavaatteet ratkaisevat monta vaatepulmaa ympäri vuoden. Talvella merinovillan lyömättömät edut ovat sen sen maksimaalinen lämmittävyys, hengittävyys, kosteudensiirtokyky ja antibakteerisuus. Oli matka kuinka hikinen hyvänsä, pysyy olo aina hyvänä, koska merinovilla tuntuu lämpimältä myös kosteana. Merinovillavaate ihoa vasten siirtää kosteutta tehokkaasti pois iholta haihduttaen sen ilmaan.

polje-työmatkat-pyörällä-northoutdoor

Kerrospukeutuminen on työmatkapyöräilyssä valttia

Myös kerroksista on etua. Sitä enemmän lämpöä, mitä enemmän kerroksia, koska kerrosten väliin pakkautuva ilma lisää lämmön määrää. Aluskerrasto kuori- tai pyöräilyvaatteiden alla lämmittää jo tehokkaasti. Pakkasilla lisätään välikerrasto aluskerraston päälle. Kahdella kerrastolla säätövaraa on paljon. Kerrastoja voi käyttää erikseen ja yhdessä. Välillä lisälämmikkeeksi riittää välikerraston paita, joskus tarvitaan koko asu. Kokeile esimerkiksi North Outdoorin superpehmeää Sensitive-aluskerrastoa ja tuhdimpaa Arctic-välikerrastoa. Arctic-malliston välikerroksen vaatteita voi käyttää myös sellaisenaan, jos toiveena on yksi paksumpi kerrasto. Se lisää variaatioiden määrää mukavasti.

Työmatkapyöräily vaatii liikkuvuudelta ja joustavuudelta paljon. Merinokerrastojen etu on niiden keveys, ohut neulos ja joustavuus. Vaikka päällä olisi kaksi kerrastoa ja kuoriasu, on olo yhä rennon kevyt ja miellyttävä. Täydellisen joustavan neuloksen kanssa olo ei ole koskaan tönkkö. Kiinnitä huomiota myös kuoriasun valintaan. Satsaa sateen pitävään takkiin, jossa on riittävän pitkät hihat, takaa pidempi helma ja reilusti liikkumatilaa olkapäiden kohdalla. Sopivan kokoisen kuoriasun alle mahtuu kaksi merinokerrastoa ja tarvittaessa lisälämmike, kuten 100% merinovillaneule. Kuoriasun lisäksi on hyvä olla pyöräilyhousut tai -shortsit sekä talvipyöräilyhousut. Päällivaatteissa tulee kiinnittää huomio turvallisuuteen ja riittävään heijastimien määrään. Hanki joko heijastavia kuorivaatteita tai lisää heijastimet erikseen.

northoutdoor-työmatkapyöräily_talvella

Sukat ja asusteet merinovillasta

Varpaat ovat sormien lisäksi ensimmäisellä vaaravyöhykkeellä jäätymään, kun asteet tippuvat nollan tietämiin. Merinovillasukat ja sukkien kerrospukeutuminen takaavat lämmön paikassa, jossa ääreisverenkierto on heikoin. North Outdoorin valikoimassa on useita erilaisia sukkia eri paksuudella ja varren mitalla. Sukkia voi käyttää ympäri vuoden. Viileällä kelillä ne tuovat lisää lämpöä, ja helteillä sukat ovat mukavan viileät ja hengittävät. Asteiden tippuessa voi siirtyä paksumpiin sukkiin tai käyttää kahta sukkaa päällekkäin. Ilman ja lämmön varastointi kerrosten väliin toimii sukkien kohdalla täysin samalla tavalla kuin kerrastonkin.

Ehdoton etu merinovillasukissa on antibakteerisuus. Sukat eivät haise hieltä milloinkaan. Hämmästyttävää kyllä, niitä ei ole pakko pestä joka käytön jälkeen. Myös merinovillasukat raikastuvat tuulettamalla. Sukat voi halutessaan pestä konepesussa.

Lisää lämpöä työmatkapyöräilyyn saat, merinovillaisilla pipolla, sormikkailla ja tuubihuivilla. Myös kypärämyssy on hyvä hankinta. North Outdoorilla on iso valikoima erilaisia asusteita. Myös kivoja värivaihtoehtoja on paljon.

talvipyöräily-northoutdoor

Helpota arkea merinovillavaatteilla

Mitä on antibakteerisuus? Se tarkoittaa merinovillan erikoista kykyä puhdistaa itsensä raikkaassa ilmassa. Tuuletus vie mennessään rajuimmatkin hajut. Halutessaan kerrastot, sukat, paidat ja housut voi pestä koneessa. Koska vaatteita ei ole pakko pestä jokaisen käyttökerran jälkeen, helpottuu arki huomattavasti. Samoilla vaatteilla voi huoletta pyöräillä ainakin viikon tai pari ilman pesukertoja. Se säästää valtavasti aikaa, luontoa ja kukkaroa, koska vaihtovaatteita ei tarvita niin paljon. Riittää kun satsaat ainakin alus- ja välikerrastoon, sukkiin, pipoon, sormikkaisiin, tuubihuiviin ja lisälämmikkeeseen, joka voi olla yhtä hyvin neule tai huppari.

kesä-pyöräily-northoutdoor

North Outdoor on ulkoilijan paras ystävä! Asiakaskyselymme mukaan 90% asiakkaistamme on valmis suosittelemaan tuotteitamme ystävilleen. 


Kokeile myös kesällä

Merinovilla on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön. Tämän mahdollistaa merinovillan kehon lämpötilaa tasaava vaikutus. Siksi merinovillavaatteet tuntuvat kesältä mukavan viileiltä. Merinovilla on luonnostaa myös hengittävä, minkä vuoksi olo ei ole ikinä hiostava. Vaikka homman nimi olisi ennätyssuoritusaika kotoa töihin, kuivuvat merinovillavaatteet äärimmäisen nopeasti työpäivän aikana. Vaatteita ei tarvitse pestä edes hikisen reissun jälkeen. Koska antibakteerisuus varmistaa, että vaatteet eivät haise hieltä, voi saman setin pukea päälle myös kotimatkaa varten. Olo on silti varsin raikas.

Merinovillan pitkän ja joustavan rakenteen vuoksi siitä voidaan valmistaa hyvinkin ohuita neuloksia. Tutustu North Outdoorin kesävaatteisiin. Valikoimassa on paljon erilaisia miellyttävän ohuita t-paitoja, toppeja ja shortseja

kesävaatteet-pyöräily-northoutdoor

Kiinnostaako työmatkapyöräily? Valitse Vapaus!

Tiesithän, että voit saada pyörän työnantajaltasi työsuhde-etuna! Työsuhdepyörällä säästät 20 – 40% pyörän hankinnassa, ja kustannukset jakautuvat tasaisesti koko sopimuskaudelle. Tämä mahdollistaa jopa huippulaadukkaan sähköpyörän hankinnan joustavasti ja kustannustehokkaasti. Sopimuksen päätyttyä voit joko lunastaa pyörän itsellesi tai päivittää sen uuteen malliin tarpeesi mukaan. Työsuhdepyörää ei tarvitse käyttää ainoastaan työmatkoihin. Kaikki pyörämallit ja käyttötarkoitukset ovat hyväksyttyjä.

Jos työpaikallasi on jo työsuhdepyöräsopimus Vapauden kanssa on tämä ehdottomasti paras tapa hankkia pyörä! Valitse Vapauden kattavasta kumppaniverkostosta  sinulle sopivin liike ja tilaa unelmiesi pyörä jo tänään!

Jos työnantajasi ei vielä tarjoa työsuhdepyöriä voit lähettää tämän linkin yrityksesi eduista päättäville henkilöille. Voit myös tutustua Vapauden palveluun tällä oppaalla