North Outdoorin tarina

North Outdoorin tarina sai alkunsa 2000-luvun alussa, kun Suomen maajoukkuehiihtäjät Teemu Kattilakoski ja Lauri Pyykönen viettivät satoja päiviä vuodessa harjoitus- ja kisamatkoilla. Maastot, sääolot ja vuodet vaihtuivat, mutta kaksikon tyytymättömyys säähän soveltumattomiin vaatteisiin säilyi. Pohjolan oikukas luonto oli hiihtäjille kuin toinen koti, mutta ilman sopivaa vaatetusta kodista tuntui puuttuvan katto ja ikkunat. 

Kaksikko alkoi haaveilla omasta vaatemallistosta, joka vapauttaisi ihmiset olosuhteiden rajoitteista ja tarjoaisi mahdollisuuden nauttia elämästä täysillä vuodenajasta, säästä ja tilanteesta riippumatta. 

Visiona oli kehittää monikäyttöisiä, ajattomia ja huippulaatuisia vaatteita, jotka hivelisivät niin ihoa, silmää kuin luontoakin ja joissa elämästä voisi nauttia ilman kylmyyttä, kuumuutta, hienhajua ja pyykkivuoria. Vaatteita, jotka tarjoaisivat kantajalleen luonnollisen vapauden elämän jokaisena päivänä. 

Luonnon oma älylanka, merinovilla, oli ainoa materiaali, joka vastasi hiihtäjien koviin kriteereihin. Alkoi vuosien kunnianhimoinen työ, jonka aikana merinotuotteiden valmistukseen perehdyttiin huippu-urheilijoiden periksiantamattomuudella ja päättäväisyydellä. Kaksikko noudatti tuotekehityksessä mottoa, joka oli siivittänyt hiihtäjät maailmanluokan saavutuksiin jo urheilu-uran aikana: "kehitys pysähtyy tyytyväisyyteen".

Matka ideasta toteutukseen on ollut pitkä ja kuoppainen, ja se on vaatinut kaksikolta huomattavasti suuremman ponnistelun ja hikipisaroiden määrän kuin urheilu-uralla. Vuosien saatossa North Outdoor on kasvanut kahden kaveruksen ideasta yli 30 tekstiili- ja vaatealan ammattilaista työllistäväksi yhtiöksi, jolla on oman neulomon lisäksi kolme toimipistettä ympäri Suomea.

Tällä kertaa menestystä ei mitata MM-mitaleilla, mutta mitaleitakin suurempi saavutus on se, että sadat tuhannet asiakkaamme ovat voineet kohdata elämä tuiskut, tyrskyt sekä ylä- ja alamäet miellyttävien, huolettomien ja tyylikkäiden vaatteiden suojassa. Ja he ovat tehneet sen vieläpä hymyssä suin: yli 90% asiakkaistamme olisi valmis suosittelemaan North Outdooria ystävilleen. Olemme siihen tyytyväisiä, mutta lupaamme, että kehitystyötämme ja kunnianhimoamme ei pysäytä mikään. Tervetuloa mukaan matkalle kohti maailman miellyttävämpiä merinovillavaatteita! 

North Outdoorin henkilökuntaa Oulun neulomon avajaisissa vuonna 2022.