Valtteri Rantanen jakaa tyylivinkkejä miehille

Valtteri Rantanen on TikTokin tyylivaikuttaja, joka tunnetaan erityisesti miesten tyylivinkeistä ja hauskoista tyylimoka-anekdooteistaan. Lue Valtterin tarina, kuinka hänestä tuli itseoppinut tyyliguru ja sosiaalisen median osaaja!

miesten-tyylivinkit-northoutdoorValtteri Rantanen on 26-vuotias helsinkiläinen sisällöntuottaja, joka jakaa sosiaalisessa mediassa tyylivinkkejä ja miesten elämäntyyliin liittyvää sisältöä. Valtterilla on TikTokissa yli 46 000 seuraajaa.

Tuttu TikTokista

Valtteri tunnistetaan kadulla usein. Sosiaalinen ja positiivinen mies lähtee mielellään mukaan yhteiskuviin seuraajien kanssa: “Olen otettu siitä, että naamani on jäänyt ihmisten mieleen”.

Useimmiten Valtterilta kysellään “Onko tää tyylimoka?”. Sama kysymys toistuu lukemattomia kertoja myös Valtterin TikTok-tilin videoissa. Tiedonnälkäiset kysyvät yksityiskohtaisia kysymyksiä milloin mistäkin vaatekappaleesta, kengistä ja asusteista.

Ja Valtteri vastaa. On vastannut jo pian kolmen vuoden ajan. Valtteri aloitti sisällöntuotannon tavoitteellisesti TikTokissa vuonna 2020. Silloin syntyi karkea suunnitelma tyylivinkeistä, ja siitä, mikä olisi hänen juttunsa sosiaalisessa mediassa.

Valtteri lähti tiktokkaamaan sillä ajatuksella, että siitä tulee hänelle myös työ. Tavoitteena oli inspiroida mahdollisimman monia. Valtavaa intoa boostasi ajatus siitä, että nuorempi Valtteri odottaisi jonkun samaistuttavan henkilön astuvan vihdoinkin esiin ja auttavan muotiin ja elämäntyyliin liittyvissä asioissa.

24-vuotiaana oli täydellinen hetki aloittamiseen: “Mulla oli jo takana melkoisen paljon shoppailua, vaatekappaleiden ja -kokonaisuuksien stailaamista sekä pukeutumisideologioiden ymmärrystä. Olin tehnyt myös sen verran ylitöitä varastotyöntekijänä, että olin saanut kustannettua vaatekaappiini kivasti vaatteita, joita voisin esitellä sisällöntuottajana”.

“Tiesin Tiktokin olevan mahdollisuus suuren yleisön tavoittamiseen, vaikka olin nobody ilman minkäänlaista seuraajakuntaa. Alusta palkitsee puhuttelevaa sisältöä, ja jatkuva positiivinen palaute on saanut mut jatkamaan sisällön julkaisemista vuodesta toiseen”.

tyylivinkit-northoutdoorSosiaalinen media tuo mukanaan myös negatiivisia kommentteja. Valtteri ottaa nekin ilolla vastaan. Hän toteaa, että kaikkien kohderyhmää ei voi olla. Jokainen kommentti kuitenkin lisää tilin näkyvyyttä. Kommentit ja reaktiot kertovat siitä, että sisältö puhuttelee. Parasta ovat kivat palautteet ja lukuisat aiheideat, joita tulee paljon.

Teini-iän tyylimokat

Valtteri myöntää suoraan, että hänen tyylitajunsa on kehittynyt vasta ajan kanssa. Halu olla tyylikäs kyti jo teini-iässä, mutta aloitekyky asian kanssa oli hakusessa. Varsinaisten tekojen sijaan Valtteri haaveili. Hän osasi kyllä jo nähdä, kun joku näytti hyvältä. Valintoja ei silti ollut niin helppo tehdä itselle. 

“Yläasteella jotkut koulun pojat omisti cooleja vaatekappaleita tai jotenkin sai aina vaatteet näyttämään hyvältä päällä. En valitettavasti osannut ajatella tyyleissä olevan jotakin ideologiaa, enkä tiennyt miksi jokin näytti hyvältä”, pohtii Valtteri.

Vaatteet ovat silti aina kiinnostaneet Valtteria. Koska nuorena oma tyyli etsi vielä uomiaan, oli helppo sortua ylihintaisiin trendivaatteisiin, jotka kustannettiin vanhempien lompakosta esimerkiksi aikaisena synttärilahjana.

“Vaikka olin totaalinen tyylimoka, en sitä oikein silloin tiedostanut. Tykkäsin käydä joskus kavereiden kanssa shoppailemassa, ja omasta mielestäni onnistuneista shoppailureissuista tuli huikea fiilis. Fiilis siitä, että mielestään tiesi mitä tekee pukeutumispuolella, lisäsi ujoon poikaan huomattavasti itsevarmuutta”.

Jos Valtterilta nyt kysyttäisiin mikä on hänen elämänsä tarkoitus, vastaus olisi auttaa ja inspiroida miehiä sekä niitä nuorempia valttereita olemaan itsevarmempia ja uskomaan itseensä enemmän.

Siinä tyylivinkit ovat isossa roolissa: “En itse ollut sellainen mies kuin halusin olla. En usko, että suurin osa miehistä sitä täysin on”. 

tyylivinkit-miehille-northoutdoorNorth Outdoor -vaatteet ovat Valtterilla käytössä yhtä lailla tyylikkäissä casual-lookeissa kuin ulkoilussa, liikunnassa ja valmennustöissä. Kuvassa päällä musta North Outdoorin All day 250 merinofleecehuppari.

Merinovilla sopii täydellisesti toiminnalliseen ja siistiin tyyliin

Valtteri tuntuu itse olevan aina huoliteltu ja tyylikäs, oli hänellä sitten siistimpää menoa tai kiire personal trainerin työhönsä. Liikunnallinen työ vaatii toiminnallisia vaatteita, mihin merinovilla sopii paremmin kuin hyvin. Tärkeintä Valtterille on, että löytyy tilanteeseen sopiva kokonaisuus, jossa on hyvä olla. 

Mun tyylikäs casual-asu koostuu yleensä ajattomista vaatekappaleista. Asusteet tekee usein viimeisen ja tosi tärkeän silauksen mun lookkiin. Useimmiten mun päivän kulkua ajatellen farkkuihin ei ole mitään syytä koskea, vaan päälle menee tyylikäs ja toiminnallinen sporttiasu jossa päivän treeni myös vedetään”. 

Vaatteet valitaan kuitenkin aina tilanteen mukaan. Kasuaalit, tyyliltään yksinkertaiset North Outdoor -vaatteet ovat Valtterin mieleen. Oma suosikki on tällä hetkellä musta Koivu-merinoneule. Housuista All day 250 merinofleeceverkkarit, ovat Valtterin mielestä parhaat. 

north-outdoor-merinovillapaitaKuvassa Valtterilla on North Outdoorin Kaski-merinovillapaita värissä vedenvihreä. 

Tyylikkäästi käytännöllinen

Merinovaatteissa parasta on se, että mulla ei niiden ansiosta ole ollut talvella kertaakaan kylmä. Merinovaatteiden käyttökokemukset vain paranevat, kun oppii käyttämään oikeita yhdistelmiä ja paksuuksia aktiviteetin ja sään mukaan. Tykkään siitä, että mulla on monia eri kerrastovaihtoehtoja eri tilanteisiin. On paksumpia, ohuempia, hupullisia ja  kauluksellisia”.

Valtteri seuraa sivusilmällä trendejä ja lähtee niihin mukaan vain, jos niissä on jokin muukin itseisarvo kuin trendikkyys. Tärkeintä ovat vaatteet, jotka näyttävät hyvältä, mutta ovat käytännöllisiä.

“Tyylikäs käytännöllisyys on mielestäni tyylikästä. Joskus tyylin eteen on kuitenkin  kärsittävä. Vaikka joskus olisi käytännöllisempää laittaa puvun päälle parkatakki pakkasella, niin sitä tyylikäs mies ei tee. Tyylikäs mies valitsee mieluummin villakangastakin ja taittaa välimatkat vaikka taksilla”, nauraa Valtteri. 

North Outdoor -vaatteita Valtterilla on kaapissa hyvästä syystä: “Merinovillavaatteet ovat lämpimiä, mukavia, tyylikkäitä ja helppohoitoisia”.

tyylivinkit-miehille-north-outdoorPukeudun mielelläni toiminnallisesti. Talvella käytän useimmiten fiilikseen sopivaa alus-tai välikerraston yläosaa takkini alla. Kovemmillakin pakkasilla pelkästään oikea yläosan valinta on pitänyt paremmin kuin hyvin lämpimänä”, kertoo Valtteri

Mikä on tyylimoka?

Kysyimme Valtterilta onko merinokerrasto tyylimoka. "Sekin tietysti voi olla, jos siitä tekee sellaisen”. Hetken mietittyään Valtteri jatkaa: “Tyylimoka olisi olla omistamatta merinokerrastoa!”. 

Entä millainen merinoneule on tyylionnistuminen? 

“Sellainen, joka sopii kokonaisuuteen ja värimaailmaan sekä istuu tilaisuuteen sopivalla tavalla. Jos tilaisuudessa pukeutumisteema on enemmän smart casual, tulee merinoneuleen olla ohut ja napakasti istuva”.

Valtteri kiinnittää itse huomiota moneen asiaan, kun valitsee ja yhdistelee vaatteita keskenään. Hupparin valintakaan ei ole ihan yksioikoista. Valtteri kehottaa kiinnittämään huomiota aina kokonaisuuteen ja valitsemaan hupparin sen mukaan. Hupparin värillä ja paksuudella voi olla iso merkitys siihen miltä kokonaisuus lopulta näyttää.

“Multa löytyy tavallisten huppareiden lisäksi vetoketjullisia huppareita eri tarkoituksiin, koska joissain tilanteissa tiedän keventäväni vaatetusta sisätiloihin mentäessä. Sen on hyvä tapahtua näppärästi”.

Valtteri jakaa mielellään tyylivinkkejä somessa ja kysyttäessä. Muuten hän ei puutu muiden tyyliin. Jokainen saa rauhassa näyttää itseltään.

“Suomalaiset ovat valitettavan arkoja kysymään apua. Multa sitä saa aina kysyä ja autan mielelläni. Kun joku kysyy multa jotain tyyliin liittyvää, innostun”.

North Outdoorilta Valtteri suosittelee erityisesti miesten ohuita merinoneuleita Kurua ja Hohkaa. Naisten tuotteista kannattaa katsastaa North Outdoorin väljät merinovillapaidat, kuten Kaski sekä Tuuli-culottesit.

tyylivinkit-miehille-north-outdoor

North Outdoorin vakiokasvo

Valtteri Rantanen on tuttu kasvo myös North Outdoorin TikTokissa ja erityisesti live-lähetyksistä, joita voi seurata North Outdoorin Instagramissa ja TikTokissa. 

“Live-lähetykset ovat uskomattoman nopeita puolituntisia! Tässä on yksi hyvä esimerkki niistä siisteistä asioista, mihin sisällöntuottajan työ voi poikia. On ollut siistiä päästä reaaliajassa inspiroimaan ihmisiä itselle tärkeän asian äärellä! Lähetykset ovat tuntuneet myös jännittävältä, koska North Outdoor tarjosi mulle elämäni ensimmäisen mahdollisuuden esiintyä suorassa lähetyksessä”, kertoo Valtteri.

Sisällöntuotannosta on tullut Valtterille työ, josta sai vain unelmoida pari vuotta sitten. Freelancerin työ merkitsee Valtterille vapautta. Työn kautta ympärille on löytynyt myös samanhenkisiä ihmisiä. 

“Saatan olla digitaalisen markkinoinnin projektissa käsikirjoittaja, kuvaaja, malli, editoija sekä julkaisun tekijä. Olen siis joskus yksin koko tuotantoyhtiö ja joskus minua tarvitaan vain tietyillä osa-alueilla”, avaa Valtteri työn kuvaa. 

tyylivinkit-northoutdoor

Valtterin 5 parasta tyylivinkkiä - Näin onnistut!

  1. Pidä homma simppelinä. Suosi neutraaleja värejä. Vähemmän on enemmän.

  2. Analysoi ja opi. Mieti aina miksi jokin näyttää hyvältä tai huonolta. Harkittu tyyli säästää shoppailureissuilla paljon aikaa ja rahaa, kun hutiostoksia ei tule.

  3. Kanna itseäsi ryhdikkäästi ja pidä huolta hygieniasta sekä puhtaista ja siisteistä vaatteista.

  4.  Hyvä tilannetaju on aina tyylikästä.

  5.  Jos itse fiilaat tyylistäsi, ole siitä ylpeä ja kanna itseäsi kuin se olisi elämäsi paras päivä.

     

valtteri-rantanen-northoutdoor