Sara Vanninen rakastaa vanhoja rakennuksia - Lux-mallistokuva syntyi Helsingissä

Sara Vanninen taltioi upean kaupunkikuvan Lux-merinovillamallistolle, joka koostuu ajattomista ja tyylikkäistä vaatteista. Pitkäikäiset Lux-vaatteet sopivat arkeen ja juhlaan. Tutustu artikkelissa malliston uuteen ilmeeseen.

sara-vanninen-northoutdoor

Lux-kuva syntyi rakkaudesta kaupunkikuvaamiseen

Valokuvaaja Sara Vanninen löytää kauneutta joka paikasta. Hyvä kuva syntyy, kun pitää mielen avoimena ihanille asioille jokaisena vuodenaikana. Aurinkoinen malllistokuva syntyi vuoden pimeimpään aikaan.

“Ei ehkä uskoisi, mutta tämä kuva on otettu Helsingin keskustassa vuoden synkimpään aikaan. Seuraan työni puolesta paljon säätiedotuksia, sillä kuvaukset pitää ajoittaa useimmiten aurinkoisille keleille. Yksi työni parhaita puolia onkin, että pääsen nauttimaan tällaisesta harvinaisesta herkusta: auringonpaisteesta keskellä marraskuuta”, kuvailee Sara Lux-malliston kuvauspäivää.

Sara kertoo, että vanhat rakennukset upeine yksityiskohtineen ovat hänen heikko kohtansa. Hän voisi ihastella niitä loputtomiin. Kuvaaminen viekin Saraa paljon ulos. Mukaan tarttuu muutakin kuin hyviä kuvia.

“Ehkä juuri ulkoileminen arkipäivisin hyvällä säällä on syy, miksi jokavuotinen pimeys ei juuri ahdista minua”.

sara-vanninen-northoutdoor

Valokuvaamisessa Saraa inspiroivat tarinat ja hetket: “Olen jo pienestä asti tulkinnut maailmaa muun muassa väriyhdistelmien, valojen ja varjojen kautta. Pysähdyn kauniiden asioiden äärelle ihastelemaan, myös ilman kameran linssiä”, Sara toteaa. 

Valokuvaamisesta Sara kiinnostui lukioikäisenä. Hän nimeää uteliaisuuden ja valtavan oppimisen halun parhaiksi opettajiksi, joiden avulla taidot ovat kehittyneet vuosien saatossa.

“Paljon toistoja, sillä se oma tyyli on hiljalleen löytynyt!”, Sara kiteyttää. 

Kaupunkikuvaaminen on yksi Sara ikisuosikeista. Rakennusten lisäksi Sara kuvaa monipuolisesti kaikkea aina editorialeista ja sisustuskuvista ruoka- ja luontokuviin. 

“En lokeroi itseäni oikeastaan koskaan, en edes valokuvauksen saralla!”.

Suomen monipuoliset kohteet inspiroivat myös Saraa. Yksi on kuitenkin ylitse muiden: “Musta tuntuu, että oon parhaimmillani löytämään kauneutta vähän kaikkialta. Viime kesänä koluttiin Suomen länsirannikon pieniä kaupunkeja, ja miten upeita paikkoja sieltä löytyikään! Mutta jos yksi pitäisi nostaa niin synnyinseutuuni Saimaahan minulla on ihan erityinen tunneside”.

sara-vanninen-northoutdoorSara Vanninen on kirjoittanut vuosia suosittua Sara Tickle -blogia. Saran kuvia voi nähdä myös hänen Instagram-tilillään.

Finland | lux - ajaton merinovillamallisto

Lux on moderni merinovillamallisto, jonka vaatteet sopivat niin arki kuin juhlakäyttöön. Lux-vaatteet on tehty 100% kampamerinovillasta. Kauniit klassiset leikkaukset varmistavat, että vaatteita on helppo yhdistellä ja ne ovat tyylikkäitä sesongista toiseen.

sara-vanninen-northoutdoor

Malliston ydinajatus on muunneltavuus. Muutamalla vaatteella saa luotua useamman kivan asukokonaisuuden, joita on helppo stailata eri tilanteisiin. Ajattomuus ja monipuolisuus kumpuavat ekologisen muodin arvoista. Hyvin suunnitellut vaatteet pysyvät muodissa pitkään. Lux-vaatteet on tehty eettisesti tuotetusta mulesing-vapaasta merinovillasta.

merinovillavaatteet-northoutdoor