Valokuvaaja Eeva Mäkinen kuvasi Nature-mallistolle näkymän Kilpisjärvestä

North Outdoorin suosittu Nature-mallisto pitää sisällään rentoja vapaa-ajan neuleita ja asusteita. Suomessa valmistettu mallisto saa inspiraationsa Pohjolan luonnosta. Tunnettu luontokuvaaja Eeva Mäkinen ikuisti näyttävän pohjoisen maiseman malliston paketteja varten. Tutustu artikkelissa Naturen uuteen ilmeeseen.

valokuvaaja-eeva-mäkinen-northoutdoor

Täydellisen kuvan taltiointi on maaginen hetki 

aanan rinteellä Kilpisjärvellä ikuistettu Nature-mallistokuva on kuvaaja Eeva Mäkiselle monella tapaa henkilökohtainen: “Kuva on otettu Saanan rinteellä Kilpisjärvellä 30-vuotis syntymäpäiväreissullani. Äitini lempimaisemassa”.

Kuvanottohetkeen mennessä Mäkinen oli kulkenut jo pitkän tien kuvaajana. Hetki ja reissu itsessään olivat kuvaajalle juhlan lisäksi kehityksen kannalta merkityksellinen.

“Tämä oli yksi niistä reissuista, joissa tunsin jollakin tavalla olevani vihdoin kuvaamisen kanssa siinä pisteessä, missä halusinkin. Toki valokuvaaminen on koko elämän mittainen matka, mutta koen että siinä on tietyllä tavalla tasoja, jotka muistaa kehityksen kaaressa”.

Nature-malliston kuvassa on täydellisen hiljainen ja pysähtynyt tunnelma. Näkymä on henkeäsalpaava. Tällaisten hetkien vuoksi Mäkinen kuvaa.

“Se maaginen hetki, jonka kuvaaja oli onnistunut taltioimaan kuvaksi, kosketti minua jo todella nuorena”, kertoo Mäkinen.

nature-paketti-northoutdoor

Eeva Mäkistä inspiroivat sään vaihtelut ja olosuhteiden muuttuminen

Jo pikkutyttönä Eeva Mäkinen ihaili upeita lintukuvia Limingan luontokeskuksella: “Ne kiehtoivat minua. Kaikki värit, kuvien yksinkertaisuus ja hauraus”.

Mäkinen ei suunnitellut ryhtyvänsä valokuvaajaksi. Sen sijaan kaikki alkoi harrastuksesta, kun Mäkinen hankki kameran reissujaan varten. “En ikinä kuvitellut, että päätyisin ammattikuvaajaksi. Varsinkaan luontokuvaajaksi, enkä sitä ole vieläkään täysin”, kertoo Mäkinen alkutaipaleestaan.

Päätös alalle ryhtymisestä ei ollut Mäkiselle yksinkertainen. “Olen kuvannut reilut 12 vuotta. Epävarmuuksien ja pelkojen voittaminen on ollut iso osa prosessia. Ja se, että edes kehtaa näyttää kuviaan kellekään. Näin miesvoittoisella alalla jännittää palaute, mutta onneksi uskalsin ja sain varmuutta tehdä tätä työkseni”.  

Eeva Mäkinen on North Outdoorin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Iso osa brändin pohjoisessa kuvatuista fiiliskuvista on juuri Mäkisen käsialaa. “Paljon on työkeikkoja, joissa kuvataan enemmän ihmisiä luonnossa, kuin pelkkää luontoa”, avaa Mäkinen.

Luontokuvaamisessa Mäkistä inspiroi luonnossa oleminen ja luonnosta oppiminen sekä jatkuva säiden vaihtelu ja olosuhteiden muuttuminen. Mieluiten Mäkinen kuvaa lähellä kotiaan. Hän kokee, että tutussa ympäristössä luovuudelle on enemmän tilaa.

“Usein haaveilen, että olisi enemmän aikaa kuvata tämän hetkisiä kotiseutuja, sillä niihin kuviin yleensä liittyy vahva tunneside ja tarina. Olenkin viime aikoina tehnyt poikkeuksia normaaliin kuvaussuunnitelmaani ja ottanut reissujen tilalle enemmän tavoitteita ihan tässä kodin lähellä. Parasta kodin lähellä kuvaamisessa on, kun voi aidosti olla paikalla  juuri silloin, kun oikeanlaiset olosuhteet ovat yllä”, kertoo Mäkinen tilanteestaan. 

Mieluisin kuvausaika on kesän ja syksyn taitekohta. Mikä elokuussa on sitten parasta? “Loppukesän syvän vihreät sävyt ja usvaiset aamut. Tuntuu että luonto pysähtyy silloin hetkeksi paikalleen ennen kuin lehdet alkavat muuttaa väriään ja luonto valmistautuu syksyyn”, pohtii Mäkinen. “Yksityiskohtia ja vanhaa luonnonmetsää tykkään kuvata jokaisena vuodenaikana”.

eeva-mäkinen-northoutdoorNorth Outdoorin mallistokuvat ovat Suomen eturivin luontokuvaajien käsialaa. Nature-mallistokuvan kuvasi Eeva Mäkinen. Tutustu Eevan kuviin Instagramissa, jossa hänellä on huikeat 127 tuhatta seuraajaa. kuva: Harri Tarvainen

Nature tekee elämästä paremman

Nature-malliston kulmakivi ovat Suomessa valmistetut 100% merinovillasta tehdyt neuleet. Mallistoa täydentää laaja valikoima asusteita ja villasukkia. Ja mikä olisi kivempaa kuin upota paksuun merinovillaneuleeseen? Suursuosion saavuttaneita Nature-neuleita on saatavilla useissa eri malleissa ja väreissä. Suunnittelussa kuunnellaan tarkalla korvalla North Outdoor -asiakkaiden toiveita ja mielipiteitä. Mallisto kunnioittaa Pohjoisen luontoa. Kaikilla Nature-tuotteilla on nimi, joka on saanut inspiraationsa luonnosta ja kauniista suomen kielestä.

nature-merinovillamallisto-northoutdoor