Jooga toi Tiina Väinölän elämään lempeyttä omaa kehoaan kohtaan

Jooga on Tiina Väinölän elämäntapa niin töissä kuin vapaalla. Joogakoulutukset ovat kuljettaneet Tiinaa upeisiin kohteisiin ja tuoneet elämään uusia ystäviä.  Taakse jäivät kiputilat liiallisesta liikunnasta, ja tilalle on tullut parempi kehontuntemus, lisää liikkuvuutta ja ennen kaikkea syvä palo joogaa kohtaan.

tiina-väinölä-joogaohjaaja-northoutdoor

Tiina pyrkii aina elämään hetkessä ja uskoo, että elämä kantaa. Nautiskelijana hän saa iloa pienistä asioista arjen keskellä. Haasteiden edessä Tiina luottaa aina siihen, että asiat kyllä järjestyvät.

Jooga vei mennessään

Tiina Väinölä on joogannut 8 vuotta. Matka on ollut intensiivinen, sillä noiden vuosien aikana harrastuksesta on tullut Tiinalle myös ammatti. “Aloitin joogan harrastamisen muun liikunnan ja kiireisen työn vastapainoksi. Joogassa opin olemaan lempeämpi itselleni ja kuuntelemaan miten kehoni voi ja mitä se kaipaa. Jooga paljasti myös, kuinka jumissa olin, ja vähitellen opin rentouttamaan kehoani. Jooga auttoi kehoani palautumaan ja mieltäni rauhoittumaan. Huomasin kaipaavani joogamatolle aina uudelleen”, kertaa Tiina.

jooga-meditointi-northoutdoor"Olen aina rakastanut liikuntaa ja niin kauan kuin muistan, kaikenlainen liikunta on ollut iso osa elämääni. Vuosien aikana liikunnan määrä, lajit ja laatu ovat muuttuneet samassa tahdissa, kun tietoisuus omasta kehosta ja sen tarpeista on lisääntynyt".

Omien tuntien ohessa Tiina joogaa muutaman kerran viikossa. Ryppyotsaisuus ei kuulu Tiinan repertuaariin. Erityisesti vapaalla hän kuuntelee tahdin suhteen kehoaan ja mieltään: “Lomilla ja vapaalla joogaan hyvin vaihtelevasti. Joskus joogaan lomalla joka aamu, ja toisinaan menee pidempiäkin aikoja etten joogaa laisinkaan vaan harrastan muuta liikuntaa. En harrasta joogaa kurinalaisesti ja suunnitelmallisesti, vaan olen enemmän fiiliksen mukaan liikkuja. Tämä pätee myös joogaan”.

Upeimman joogahetkensä Tiina koki Balilla, jonne reissasi yksin: "Olin yksin joogaamassa kaksi viikkoa. Se oli täydellinen joogamatka, jossa sain keskittyä vain itseeni ja joogaan sekä rentoutumiseen. Suunnitelmissa on toteuttaa samankaltainen matka uudelleen jossain vaiheessa”.

tiina-väinölä-joogaohjaaja-northoutdoor“Pukeudun vapaa-ajallani usein rentoihin sporttivaatteisiin ja tykkään, että joogavaatteissa voin mennä vaikka kaupungille. En juurikaan käytä joogavaatteissa printtejä vaan suosin harmonisia yksivärisiä tuotteita, joita voin vapaasti yhdistellä”.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Joogaopettajana Tiina on kiinnostunut kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siitä, kuinka ihminen voi  löytää tasapainon aktiivisuuden ja levon suhteen. “Joogan avulla oman kehon tuntemus syvenee, ja sitä kautta myös ymmärrys kehon ja mielen yhteydestä kasvaa. Joogaa voi harrastaa missä ja milloin vain”, luettelee Tiina joogan hyviä puolia. 

Tiinan omaan elämään jooga on tuonut kärsivällisyyttä, rauhaa ja tasapainoa. Liikkuvuuden ja kehontuntemuksen paranemisen avulla hän on selättänyt erilaiset kiputilat.

jooga-northoutdoor

Tiinan suosikki on hatha-jooga, joka fyysinen, mutta samaan aikaan lempeä harjoitus. Välillä on mukava haastaa kehoa fyysisemmälläkin harjoituksella, mutta yhtä lailla nauttia palauttavasta restoratiivisesta joogasta. “Tässäkin on tärkeää huomioida kehon kokonaiskuormitus sekä muut harrastukset, ja yrittää löytää hyvä tasapaino liikunnan ja levon suhteen”. 

Tiina Joogaa kesällä mielellään ulkona nurmikolla omalla pihalla tai kallioilla veden äärellä. “Nautin myös metsässä liikkumisesta ja tykkään kovasti ohjata joogaa myös metsässä. Kakkoskodissamme Espanjassa parasta on joogata aamulla uima-altaan reunalla, jonka jälkeen voi pulahtaa altaaseen uimaan”, kertoo Tiina rutiineistaan. 

tiina-väinölä-joogaohjaaja-northoutdoor

Tiina kouluttautuu aktiivisesti joogan saralta. Isompien tutkintokoulutusten lisäksi hän osallistuu mielellään myös pienemmille kursseille.

Työnä jooga - Tärkeintä on tasapaino ja rauha

Tiina toimii yrittäjänä ja vetää tunteja erityisesti yrityksille. Tämän lisäksi työaika täyttyy yksityisasiakkaiden ja -ryhmien  tunneista.

Monipuolista tietotaitoa Tiinalle on kertynyt paljon. 20 vuoden kokemus liikunta-alasta ja lukemattomista vedetyistä tunneista ovat valaneet vankan osaamisen pohjan.  Fysioterapeutin ja hyvinvointivalmentajan koulutuksen lisäksi Tiina on sertifioitu joogaopettaja: “Suoritan tällä hetkellä Yoga Medicine -jatkokoulutusta, josta valmistun RYT-500 sertifioiduksi ohjaajaksi sekä terapeuttiseksi asiantuntijaksi”

tiina-väinölä-joogaohjaaja-northoutdoor

Tiina työskenteli ennen joogaohjausta kuntosalimaailmassa ryhmäliikuntaohjaajana, kuntokeskusvastaavana sekä ison ketjun ryhmäliikuntajohtajana. “Hyvinvointialan ammattilaisena voin hyödyntää yli 20 vuoden kokemusta liikunta-alasta ja erilaisten tuntien ohjaamisesta. Jooga toi tasapainoa ja rauhallisuutta elämääni”, tiivistää Tiina.

Tiina vinkkaa aloittelijoita kokeilemaan rohkeasti erilaisia tunteja ja opettajia: “Näin löytää itselle sopivimman harjoituksen ja opettajan, jonka opetuksessa on hyvä olla. Joogastudioiden sivuilta löytää hyvin infoa erilaisista tunneista, ja opettajalta kannattaa rohkeasti kysyä eri joogatyyleistä”.

tiina-väinölä-joogaohjaaja-northoutdoorLiikunta-alan konkari Tiina on positiivinen, energinen ja helposti innostuva.

Rennosti merinovillavaatteissa

“Parhaimmat joogavaatteet ovat joustavat ja mukavat päällä. Suosikkiasuni on mukavat joogatrikoot ja t-paita tai toppi sekä pehmeä neule tai huppari”, avaa Tiina.

Merinovilla on Tiinalle tuttu materiaali: “Käytän ulkoillessa vain merinovillaisia alusasuja. Talvella hiihdän ja laskettelen paljon, jolloin merinovillainen alusasu on ehdoton. Myös neuleissa suosin merinovillaa tai cashmiria”.

Merinovillan parhaat puolet ovat Tiinan mielestä hengittävyys, lämpö ja pehmeä tuntu ihoa vasten. Tiinan North Outdoor -suosikit ovat  All day malliston merino t-paita ja merinofleecehuppari. “Merino biker-shortseissa joogaan kesäisin, ne ovat aivan ihanat!”.

tiina-väinölä-joogaa-ulkona-northoutdoor
Tiina ohjaa tunteja myös ulkona. Tulevana kesänä tunteja järjestetään Nuuksiossa ja Haukilahden rantakalliolla