Harri Tarvainen taltioi utuisen Kolin kansallismaiseman Sensitive-malliston pakettiin

Sensitive-mallisto on suunniteltu erittäin herkkäihoisille. Tuotteet sopivat myös niille, joita villa yleensä kutittaa. Mikä kuvaisi mallistoa paremmin kuin utuisen kevyt ja pehmeä näkymä Kolin huipulta? Malliston pysäyttävän kuvan otti Harri Tarvainen. Tutustu artikkelissa malliston uuteen ilmeeseen.

harri-tarvainen-koli-northoutdoor

Sensitive-kuvan ikuistamisen mahdollisuus oli kiinni tunneista

Harri Tarvaisen kuvat syntyvät usein hetkissä, joissa saa haastaa itsensä. Upeiden maisemien metsästys on Tarvaiselle tuttua: ”Pidän itseni haastamisesta, parhaissa kuvauksissa saa herätä teltasta ja hikoilla tunturin päälle kiivetessä”.

Myös Sensitive-malliston kuva vaati kiipeämisurakan. Jännittävän kuvausreissusta teki lyhyt aikaikkuna, jota ei ennakkoon voitu arvioida. 

“Kiipesimme Ukko-Kolille ennen auringonnousua ikuistamaan aamun valoa ja tykkypuita. Muutama tunti kuvausten jälkeen lämpötila nousi plussan puolelle, ja navakka tuuli tiputti tykyn puista. Iltaan mennessä lähes kaikki tykky oli tiessään. Jos olisimme olleet liikkeellä muutaman tunnin myöhemmin, seuraava tilaisuus tykkypuiden kuvaamiselle olisi ollut vasta seuraavana vuotena”, kertoo Tarvainen mieleenpainuvasta hetkestä. 

Sensitive-paketin kanteen ikuistettu Kolin kansallismaisema on aina koettu kiehtovaksi. “Kuvassa näkyy yksi klassisimmista suomalaisista maisemista. Näkymä, joka on inspiroinut suomalaisia taiteilijoita jo silloin, kun suomalaisuuden identiteettiä on vasta rakennettu”, kertoo Tarvainen kuvasta. 

harri-tarvainen-northoutdoorNorth Outdoorin mallistokuvat ovat Suomen eturivin luontokuvaajien käsialaa. Sensitive-mallistokuvan kuvasi Harri Tarvainen.

Inspiraatio voi löytyä yllättävistäkin paikoista

Valokuvausharrastuksen Harri Tarvainen aloitti lumilautailun ja rullalautailun parissa. Kuvaaminen on luonnollinen osa lajien kulttuuria. Kamerasta on ajan kanssa tullut myös työväline. Tarvainen kuvaa yhä mielellään ihmisiä osana ympäristöä.

“Muistan, kun näin ensimmäisen kerran julkaistun kuvani suomalaisessa lumilautailulehdessä ja mietin, että haluaisin tehdä tätä ammatikseni. Vaikka lautailulajien kuvaus on vain pieni osa nykyistä työtäni, saan edelleen kuvata ihmisiä ulkona erilaisten aktiviteettien parissa”.

Valtaosan kuvistaan Tarvainen ottaa luonnossa. Kamera kulkee mukana myös vapaa-ajalla. “Pidän myös kuvaamisesta aivan yksin tai vaikkapa koirani kanssa. Silloin en ole töissä, vaan kamera toimii muistiinpanovälineenä ja jonkinlaisena tulkkina. Valokuvaajana työn ja harrastuksen raja on häilyvä, ja inspiraatio voi löytyä yllättävistäkin paikoista”, kertoo Tarvainen. Tarvainen kiinnittää luonnossa paljon huomiota yksityiskohtiin: “Luontokuvauksessa kiehtovinta on ehkä se, että kamera toimii eräänlaisena vahvistimena luonnon ja ihmisen välissä. Kameran kanssa kulkiessa ihminen on automaattisesti avoimempi ja uteliaampi ja  kiinnittää huomiota sellaisiin pieniin luonnon yksityiskohtiin, jotka ilman kameraa jäisivät kokonaan huomaamatta”.

Vuodenaikojen taitokset tarjoavat runsaasti inspiraatiota. “Kun kesä taittuu syksyyn ja syksy talveen, näkyy murros valossa ja luonnon pienissä yksityiskohdissa. Voisi kai sanoa että poikkeuksellisissa olosuhteissa syntyvät poikkeukselliset kuvatkin”, avaa Tarvainen.

harri-tarvainen-northoutdoor

Uusien kuvauslokaatioiden sijaan Tarvainen käy mieluiten samoissa kohteissa eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Hän kuvaa erityisesti Oulun kotinsa ja Kuusamon mökkinsä lähettyvillä.

“Koillismaalla kiehtoo luonnon ja ympäristön monipuolisuus, Oulussa taas jäätynyt meri ja pitkät matalat hiekkarannat heijastuksineen”.

Runsas kulkeminen pohjoisen luonnossa ja Oulun rannikolla on saanut Tarvaisen miettimään myös nykyistä luonnon tilaa.

“Näihin paikkoihin liittyvät kuvat ja hetket ovat nostaneet pintaan huolen kylmien talvien tulevaisuudesta sekä vanhojen metsien ja niiden asukkien tilasta”, pohtii Tarvainen. 

Sensitive on  lämmin merinovillamallisto herkkäihoisille

Sensitive-malliston merinotuotteissa on sisäpuolella kutittamaton bambuneulos, jonka ansiosta vaate on ihoa vasten pehmeä, mutta lämmöstä ei tarvitse tinkiä. Mallistoon kuuluu erilaisia aluskerraston tuotteita naisille, miehille ja lapsille. Kerrastopaitoja on saatavana perinteisen paidan lisäksi korkealla vetoketjukauluksella.  Lisäksi saatavilla on pehmoisia tuubihuiveja, jotka tuntuvat miellyttävältä kaulaa vasten. Malliston uudet herkulliset värit ovat meleerattu mulperi ja oliivi. 

sensitive-merinovilla-mallisto-northoutdoor